Friday, February 3, 2012

ACAI BERRY

Acai Berri Untuk Badan1.açaí membantu membina badan yang kuat dengan menyediakan protein.Protein adalah komponen utama beberapa hormon dan banyak tisu badan, termasuk otot dan organ-organ. Protein juga membuat lapisan luar rambut, kuku dan kulit. Acai mempunyai lebih banyak protein daripada telur .
 
2.açaí  menyahtoksin body Açaí yang telah digunakan selama berabad-abad untuk membersihkan badan daripada pencemaran bahan.
 
3.açaí meningkatkan pengecutan otot dan otot regeneration.Açaí campuran asid amino dan mineral  penting untuk kekuatan dan pemulihan selepas aktiviti yang berat.
 
4.açaí Meningkatkan tenaga dan nutrien stamina .Açaí, termasuk jumlah lipid asli yang besar, menyediakan tenaga yang diperlukan untuk menangani sukan kompetitif dan kerja-kerja harian.
 
5.açaí membantu dengan tekanan . Acai yang kuat mampu membantu mengawal tahap tekanan anda dan membaiki badan anda.
 
6.açaí membantu memperbaiki sifat anti-radang dan antioksidan kesihatandan dari segi seksual yang boleh mengatasi kemandulan akibat tekanan, poluution dan faktor-faktor yang berkaitan dengan radikal bebas.serta berkualiti-dalam pengukuhan sistem imun 


7.açaí bantuan badan synergy .Açaí membantu melindungi seluruh tubuh.
 
8.açaí adalah anti-penuaan dan  mujarab dalam nutrien regeneratif dan kuat antioksidan dalam Acai menyimpan sel-sel untuk beroperasi secara optimum dan boleh memperlahankan penuaan.
 
9.Açaí boleh membantu mencegah prostat enlargement dan antioksidan . Acai boleh menjadi senjata yang kuat dalam memerangi hiperplasia prostatik benigna (BPH), biasanya dikenali sebagai prostat pembesaran
 
Acai kian Baik Untuk Women
10.Açaí membantu mencegah osteoporosis dimana Açaí mempunyai sejumlah besar kalsium, yang membantu menguatkan tulang, mencegah keretakan dan boleh membantu mencegah osteporosis.
 
11.açaí membantu mengurangkan senggugut juga boleh mendapat manfaat daripada jus Acai. Makanan yang kaya dengan kalsium bantuan kot lapisan perut dan rahim, dan membantu mengurangkan kesakitan daripada kekejangan dan kembung.
 
Kesihatan jantung dan Diabetes
12. Acai Boleh membantu mencegah punca jantung dan  berry mengandungi antioksidan polyphenois, sumber utama perlindungan jantung. Satu anthocyanin, cyaniding-3-glucoside, boleh meningkatkan pengeluaran nitrik oksida (NO) dalam sel endotelium. NO membolehkan dinding saluran darah untuk berehat dan berkembang, menyebabkan kurang tekanan pada jantung, mengurangkan risiko tersumbat kapal dan aliran darah yang meningkat.
 
13. Acai Mengurangkan  cholesterolIn buruk kepada kandungan antioksidan yang tinggi, Acai adalah kaya dengan asid lemak perlu (EFA). Suatu pertubuhan besar penyelidikan menunjukkan bahawa EFA membantu mengurangkan kolesterol LDL merbahaya di samping menyokong tahap kolesterol HDL yang berfaedah, yang boleh membawa kepada peredaran darah yang lebih baik.
 
14. Sterol boleh menurunkan tekanan darah (BP) Sterols yang merupakan komponen membran sel tumbuhan yang menyediakan pelbagai faedah kepada tubuh manusia. Sterol yang sedang digunakan untuk merawat gejala-gejala yang dikaitkan dengan BP.
 
15. Acai membantu Melindungi antosianin vessels darah di mana Acai melindungi saluran darah kecil dan besar, termasuk vena, arteri dan kapilari.
 
16. Acai Membantu menggagalkan retinopathyIn kencing manis lemah kapilari boleh membawa kepada keadaan yang dipanggil retinopati, yang sering membawa kepada buta. Acai membantu melindungi kapilari.
 
17. Acai Meningkatkan glukosa dan indeks glisemik rendah  dan Açaí lipid meningkatkan glukosa dan paras lipid dalam pesakit kencing manis.
 
18. Acai membantu dengan indeks glycemic yang rendah controlAçaí berat juga membantu selera makan kawalan dan kebuluran kelewatan, yang boleh membantu individu yang cuba untuk menurunkan berat badan.
 
19. Acai boleh meningkatkan rintangan untuk penyakit  merangsang sistem imun, profil kaya açaíi nutrien membantu meningkatkan pertahanan semula jadi badan.
 
20. Acai boleh membantu dalam fungsi yang lebih baik penemuan imun cellsRecent yang disiarkan dalam Jurnal antarabangsa Perubatan Sukan menunjukkan bahawa Acai beta-Sitosterol menghalang penindasan imun dan memodulatkan aktiviti limfosit.
 
21. Acai Mencegah kerosakan radikal bebas kepada kerosakan radikal imun systemFree (atau pengoksidaan) adalah salah satu daripada sebab-sebab utama kelemahan imun atau disfungsi.
 
22. Acai boleh menghalang virus, jangkitan bakteria dan fungusesAçaí yang boleh mengurangkan kekerapan penyakit berjangkit.
 
23. Acai Bertindak sebagai sifat antioksidan antimutagenicAçaí membantu mencegah kerosakan kepada DNA, yang mengurangkan risiko yang dihadapi oleh karsinogen dan mutagens.
 
Acai membantu system
24 pencernaan. Acai membantu meningkatkan serat makanandan pencernaan membantu menggalakkan kesihatan saluran pencernaan, termasuk kolon ..
 
25. Acai membantu masalah penyakit asid refluks (GERD) array luas antioksidan dalam Acai boleh membantu melindungi dan membaiki esofagus yang lebih rendah rosak oleh GERD, dan kesan asid-penindasan mengurangkan keasidan kandungan perut apabila refluks berlaku.
 
26. Acai boleh membantu menyembuhkan ciri-ciri antibakteria ulcersThe Acai membunuh bakteria buruk, kulat dan parasit, termasuk H. pylori,yang menyebabkan  bakteria ulser
 
27. Acai membantu melegakan gejala kebolehan anti-radang diseaseAçaí Crohn boleh menghalang malabsorption nutrisi penting dengan menghalang kerosakan pada dinding usus kecil.
 
28 kulit. Acai meningkatkan phytosterols tone kulit membantu mengurangkan hakisan lapisan pelindung kulit.
 
29. Acai mempertahankan terhadap wrinkles ia begitu tinggi dalam antosianin dan phytosterois, Acai membantu melindungi tisu penghubung termasuk kolagen.
 
30. Acai bertindak sebagai astringent dimana  ia begitu tinggi dalam antosianin dan phytosterois, Acai membantu melindungi tisu penghubung termasuk kolagen.
 
Acai kian melawan penyakit 
31. Acai boleh menggagalkan perlindungan antioksidan cancerdan juga boleh mengurangkan risiko kanser untuk beberapa jenis, termasuk payudara, paru-paru, kulit dan kanser perut, dengan meneutralkan radikal bebas sebelum mereka boleh merosakkan sel-sel.
 
32. Acai mengurangkan artritis painAnti-radang hartanah Acai boleh menawarkan bantuan untuk mengalami artritis.
 
33. Acai melegakan gejala asthmaAçaí vitamin C adalah antioksidan yang kuat dengan sifat anti-radang yang didapati untuk meningkatkan gejala-gejala asma.
 
34. Acai boleh mengurangkan risiko untuk kajian diseaseA Alzheimer 2004 dari Arkib Neurolgy mendapati mengurangkan risiko penyakit Alzheimer dengan jumlah yang meningkat vitamin C dan E, yang ditemui di Acai.
 
Kelebihan kesihatan lain Acai35. Acai bantuan visionThe beta karotena dan vitamin C dalam Acai menggalakkan kesihatan mata, termasuk mengurangkan komplikasi kepada pesakit kencing manis.
 
36. Acai Membantu mengekalkan gigi yang sihat dan kalsium gumsThe dalam Acai mungkin bermakna senyuman lebih putih dan gigi yang kuat, serta pencegahan penyakit gusi, gingivitis dan lain - lain.
 
37. Acai Meningkatkan omega-3 lemak clarityAçaí mental, adalah penting bagi fungsi mental dan kewaspadaan.
 
38. Acai boleh membantu anda mencapai yang lebih baik vitamin B dan lain-lain nutrien dalam Acai mengurangkan tekanan dan membantu sel-sel otak berkomunikasi dengan membantu dengan pengeluaran neurotransmitter seperti dopamine dan serotonin.
 
39. Acai Menggalakkan kesihatan keseluruhan yang baik buah Acai  dan boleh memiliki pelbagai cemerlang antioksidan, vitamin dan mineral. Antioksidan menyediakan salah satu cara terbaik untuk mencegah penyakit, kesihatan dan kesejahteraan menyeluruh dan melambatkan kesan penuaan dalam persekitaran yang semakin berkembang bermusuhan yang semakin meningkat. Antioksida dalam Acai memberi makan kepada badan dan membantu membina dan menambah lagi sendiri. Acai mempunyai potensi besar sebagai spplement super antioksidan. Kajian menunjukkan ia mempunyai aktiviti yang lebih besar dan mungkin lebih banyak faedah berbanding buah-buahan kebanyakan sayur-sayuran dan lain-lain.

No comments:

Post a Comment